Voor lekdetectie in Haarlem bel

Vloerverwarming lekkage?

Veel mensen vinden vloerverwarming een ideale manier voor het opwarming van hun woning. De reden hiervoor is dat het gehele huis geleidelijk wordt op gewarmd in plaats van alleen een radiator op één locatie onder het raam. Er zijn twee soorten vloer verwarming beschikbaar, te weten:

  • Elektrische systemen
  • Warm water systemen

Elk van beide systemen heeft zo zijn eigen voor– en nadelen. Een nadeel van een warm water vloerverwarmingssysteem is natuurlijk dat er ergens in het systeem een lek kan ontstaan, waardoor er water uit het systeem kan lekken.

Dit kan komen doordat er bij het aanleggen bijvoorbeeld een koppeling niet goed is aangesloten of er springt na verloop van tijd een leiding. Aangezien de leidingen van een warm water systeem in het beton worden gegoten kan dit voor een vervelende lekkage zorgen.

De lekkage opsporen en repareren

Een lek in uw vloerverwarming kan heel vervelend zijn. Zeker wanneer het vloer systeem de enige vorm van verwarming in uw woning is en u er niet voor heeft gekozen om het als bijverwarming te gebruiken naast uw normale radiatoren van uw cv installatie. Een lekkage van het systeem kan daardoor, zeker in de koude periode van het jaar, voor behoorlijke overlast zorgen.

Wanneer u last heeft van een vloerverwarmingslek, dan is het aan te raden om snel een specialist in te schakelen. Deze beschikt namelijk over de juiste (thermische) lekdetectie apparatuur om het lek te kunnen detecteren. Met dit gereedschap kun je eenvoudig “zien” waar het lek is ontstaan en is het gelukkig overbodig om uw gehele vloer open te breken.

Bij MTT bent u voor een lek aan uw vloerverwarming aan het juiste adres! Wij vinden en verhelpen uw lekkage op een professionele manier zonder overbodig hak en breekwerk. Indien noodzakelijk kunnen wij u ook helpen bij het herstellen van mogelijke gevolgschade.

Wij staan altijd met raad en daad voor u klaar wanneer het om lekkages gaat. Zo stellen wij ook altijd een schade rapportage voor u op. Deze kunt u gebruiken voor de schademelding bij uw verzekering. Kortom, bij vloerverwarming lekkage zijn wij uw specialist!

lekkage vloerverwarming afbeelding