Voor lekdetectie in Haarlem bel

Wat is leiding lekkage?

Wat verstaan we nu precies onder leiding lekkage? Wanneer we de definitie van uw verzekering hier op na slaan, dan is een leiding lekkage kort gezegd: schade veroorzaakt door een scheur of breuk in uw leiding. Een lek kan echter in volgende soorten leidingen voorkomen:

  • cv-leiding
  • waterleiding
  • rioolleiding (wordt hier soms ook onder verstaan)

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een lekkage in één van de bovenstaande leidingen. Veroudering van de leiding, een verkeerde montage of bijvoorbeeld overdruk van uw systeem kunnen een reden zijn dat er een lekkage in uw leiding ontstaat.

Schade als gevolg van leiding lekkage

Een lekke leiding kan veel schade aan uw woning veroorzaken, wanneer u er niet op tijd bij bent. Naast schade aan vloeren, wanden en de bekleding daarvan is het ook mogelijk dat uw inboedel beschadigd raakt door een lekke leiding.

Bij langdurige lekkage mogen we tevens uw gezondheidsrisico niet uitsluiten. Wanneer uw huis door een lekkage erg vochtig is, dan kan er eenvoudig schimmelvorming plaats vinden. Dat schimmels slecht zijn voor uw gezondheid wist u misschien al. U kunt er bijvoorbeeld astma of andere gezondheidsklachten van krijgen. Het is daarom raadzaam om bij de eerste signalen van een lekkage een specialist in te schakelen die de lekkage kan opsporen.

Opsporen en verhelpen

Wij helpen u graag wanneer het om lekdetectie gaat. Onze professionele medewerkers kunnen met geavanceerde apparatuur snel uw lek “boven water” krijgen. Zodra wij de leiding hebben gevonden die de overlast veroorzaakt, dan zullen wij overgaan tot het vakkundig repareren van het lek. Indien er gevolgschade aanwezig is, dan kunnen wij deze ook voor u herstellen. Dit gebeurt natuurlijk altijd in goed overleg met u.

Lekkage en uw verzekering

Indien u een verzekering heeft vraagt u zich wellicht af wat er nu onder de dekking valt. Bij de meeste verzekeraars valt het opsporen van een lekkage en de ontstane gevolgschade onder de dekking van uw verzekering.

Onder opsporen verstaan we het hak- en breekwerk dat nodig is om bij het lek te komen. Onder gevolgschade verstaan we de schade die is ontstaan als gevolg van de kapotte leiding zelf. Hieronder vallen bijvoorbeeld vochtplekken op uw muren, schade aan uw plafond of opbollend laminaat.

De kapotte leiding zelf en het vervangen er van wordt echter niet door alle verzekeraars vergoed. Hoe de vergoeding en dekking in uw persoonlijke situatie is, kunt u natuurlijk altijd het beste even zelf nakijken op uw polis of navragen bij uw adviseur.

Wij helpen u graag!

Heeft u een lekke leiding? Neem gerust contact op. Wij leveren goede service, hebben de scherpste tarieven en zijn de goedkoopste van Nederland. Tevens maken wij een rapport op van de lekkage en de schade dat u kunt indienen bij u inboedel- en/of opstalverzekering. Meer weten, bel ons!

leiding lekkage afbeelding