Voor lekdetectie in Haarlem bel

Daklekkage?

Vandaag de dag komt daklekkage nog altijd vaak genoeg voor. Een huis is een veilige thuis basis voor u en uw gezin dat u beschermt tegen de weersomstandigheden van buiten af. Niets is dan ook vervelender wanneer regen, hagel of sneeuw naar binnen kan komen via het dak. Water zoekt immers altijd zijn weg naar beneden en dit kan, zowel uw huis van binnen als van buiten flink beschadigen. Wees er daarom op tijd bij wanneer u een lek aan uw dak vermoed. Zo voorkomt u erge schade!

Hoe ontstaat daklekkage?

Daklekkage kan op verschillende manieren ontstaan. Hieronder staan een aantal manieren puntsgewijs weergegeven:

  • via de dakgoot
  • via een dakkapel of lichtkoepel
  • via een dakraam
  • via een schoorsteen
  • via zonnepanelen

Van uw woning vangt uw dak altijd het meeste water op. Het is daarom raadzaam om elk jaar uw dakgoten goed na te lopen en schoon te maken. Dit voorkomt het binnen dringen van water door een te volle dakgoot.

Kijk bij dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en uw schoorsteen van tijd tot tijd even na of de loodflappen nog goed aangesloten zitten en het lood nog in een goede conditie is en geen ouderdomsscheuren heeft.

Indien u zonnepanelen op uw dak heeft laten plaatsen, let er dan goed op dat de dakpannen goed op elkaar aansluiten en controleer of er geen vocht kan binnen komen via de bevestigingsbeugels.

Dak problemen oplossen!

Heeft u thuis ook last van daklekkage, onderneem dan snel actie. Des te eerder het lek wordt verholpen, des te kleiner de schade. De specialisten van MTT helpen u graag met het vinden van uw lekkage en repareren van het dak voor u. Elk type dak kunnen wij detecteren, zowel een schuin dak als een plat dak. Wacht daarom niet te lang en bel ons direct.

daklekkage afbeelding